Bebiströjan/Bebisbloggen/14 saker du aldrig kommer att göra igen när du blir pappa

14 saker du aldrig kommer att göra igen när du blir pappa

Att bli förälder är en av de mest spännande, givande och utmanande perioderna i ditt liv. Första gången du ser ditt barns ansikte kan vara det ögonblick då du tänker "jag är redo" Men vad är det för saker som många människor inte vet om att bli förälder? Här är 14 saker som jag har lärt mig sedan jag blev pappa för första gången.

 1. Du kommer aldrig mer att ta för givet hur värdefull din sömn är! Tidiga morgonväckningar, tupplurar under dagen och rastlösa nätter kommer att bli normen. Men allt är värt det när du ser ditt barn leende och lyckligt.
 2. Du kommer aldrig mer att oroa dig för småsaker! Från spilld mjölk till en smutsig blöja, allt ditt barn gör kommer nu att vara en källa till nyfikenhet och fascination.
 3. Du kommer aldrig mer att kunna titta på en film eller läsa en bok i lugn och ro! Ditt barns ständiga behov av interaktion och stimulans kommer att hålla dig upptagen (på ett bra sätt!) varje dag.
 4. Du kommer aldrig att kunna äta i lugn och ro! Ditt barn kommer att vilja äta med dig vid varje måltid, vilket innebär att det vill prova allt som finns på din tallrik.
 5. Du kommer aldrig att ta bilder på dig själv igen! Ditt barn är nu den viktigaste personen i ditt liv, och att ta en selfie med dem är mycket roligare än att ta selfies själv.
 6. Du kommer aldrig att se dina vänner på samma sätt! De kanske verkar vara fantastiska föräldrar, men det är osannolikt att du någonsin skulle be dem att sitta barnvakt så att ni kan gå ut tillsammans... såvida de inte är mycket förstående och flexibla vänner!
 7. Du kommer aldrig att säga "Jag fryser alltid" eller "Jag vill inte göra något idag" igen! Dina dagar kommer att gå åt till att leta efter nya och kreativa sätt att hålla ditt barn lyckligt och underhållande.
 8. Du kommer aldrig att spendera en söndag med att göra de superroliga uppgifter du brukade göra innan du fick barn. Men du kommer inte att bry dig så mycket eftersom dessa roliga uppgifter nu ersätts av att hitta nya aktiviteter att njuta av med ditt barn på helgerna... som också är MYCKET roligare!
 9. Du kommer aldrig att säga nej när någon frågar om de får hålla eller leka med ditt barn! Ditt enda bekymmer är att se till att de är säkra... de är trots allt en dyrbar last!
 10. Du kommer aldrig mer att klaga på att du har tråkigt, för det är osannolikt att du någonsin skulle hamna i den situationen när ditt huvudfokus alltid är hur du bäst håller ditt barn lyckligt och underhållet.
 11. Du kommer aldrig att oroa dig för framtiden igen! Ditt barns leende och skratt är all den försäkran du behöver om att allt kommer att bli bra.
 12. Du kommer aldrig att glömma känslan av att hålla ditt barn i dina armar för första gången! Det är en oförglömlig upplevelse som gör att du kommer att uppskatta dem ännu mer varje dag.
 13. Du kommer aldrig att ångra att du blev förälder! Utmaningarna och de sömnlösa nätterna är alla värda det när du ser ditt barn växa upp och utvecklas till sin egen person.
 14. Och slutligen kommer du aldrig att kunna sätta ord på hur mycket kärlek du känner för ditt barn! Det är en kärlek som är så stark att den inte går att beskriva, den kan bara upplevas. Och det är den bästa känslan i världen.

Så om du funderar på att bli förälder ska du veta att det är en fantastisk upplevelse som kommer att förändra ditt liv för alltid. Och kom ihåg att varje dag med ditt barn är en speciell och underbar dag! :D


Skrivet av Veronica Nilsson, publicerat 2021-12-18

Skriv en kommentar