Bebiströjan/Guider och tips/Populära varumärken

Populära varumärken hos småbarnsföräldrar

Varumärket BabyBjörn

BabyBjörn är ett av Sveriges mest populära varumärken som tillverkar olika typer av produkter framtagna för de allra minsta. Förutom att varumärket är känt i Sverige och i våra närmsta grannländer har varumärket även nått en stor framgång på den internationella marknaden.

Om BabyBjörn

BabyBjörn är ett känt svenskt företag som grundades i början på 60-talet. Grundarna bakom varumärket heter Björn Jakobson som gick samman med sin svägerska Elsa Jakobson när de startade företaget som skulle bli en succé. Företaget har sitt huvudkontor i Stockholm där de har omkring 40 anställda som arbetar med allt från produktutveckling till logistiken. Deras affärsidé är att de vill utveckla bra produkter som är funktionella och säkra för barn upp till tre år.

En anledning till varför företaget har nått en så pass stor framgång som de har är att de redan i tidigt skede använde sig av pappor som en del av marknadsföringen. En produkt som varumärket är kända för än idag är sina babysitters, och ett par år senare lanserade de bärselen som är ett annat exempel på en produkt som är starkt förknippat med varumärket BabyBjörn.

Babybjörns historia

Nu när du har fått veta lite mer om varumärket är det hög tid att du får veta mer om dess historia. BabyBjörn grundades år 1961 efter att Björn Jakobson spenderat en tid i USA där han fick den första idén kring en produkt som han senare skulle ta fram med hjälp av sin svägerska Elsa Jakobson. Efter att de utvecklat idén tillsammans med barnläkare för att produkten skulle vara så bra som möjligt var det dags för BabyBjörn att lansera sin första produkt som var babysittern.

Ett par år senare, år 1965 när Björn Jakobson själv blivit förälder utvecklade företaget nästa produkt som var skötbädden. För att marknadsföra produkten togs bilder på när Björn byter blöja på sitt barn vilket inte var en särskilt vanlig syn på den tiden. Sedan dess har företaget fortsatt att utveckla produkter som underlättar för småbarnsföräldrar. Till exempel den mycket omtyckta haklappen som finns i skåpet hos princip varenda småbarnsfamilj.

Varumärket Emmaljunga

Emmaljunga Barnvagnsfabrik AB eller bara Emmaljunga som varumärket kan kallas för i folkmun är ett populärt varumärke som tillverkar barnvagnar och tillbehör. Idag är varumärket en av världens äldsta barnvagnsfabriker som ännu är aktivt.

Om Emmaljunga

Emmaljunga är ett svenskt företag som har över 100 år på nacken och har därmed en lång erfarenhet att tillverka barnvagnar och barnvagnstillbehör. Varumärkets grundare heter Henry Leopold Persson och drivs än idag som ett familjeföretag och företaget är just nu inne på den tredje generationen som driver företaget framåt. Företaget har sitt huvudkontor i orten Emmaljunga vilket ligger i Hässleholms kommun i Skåne län där företaget också har tagit sitt namn. Företaget har omkring 80 och 150 anställda och deras produkter går att hitta i nästan alla butiker som säljer babyprodukter. I deras sortiment hittar du barnvagnar och barnvagnstillbehör av hög kvalité som är handgjorda och framtagna för att underlätta för småbarnsföräldern. Företagets produkter är uppskattade både i Sverige och internationellt av småbarnsföräldrar runt om i hela världen.

Emmaljungas historia

Eftersom att du har fått veta lite om Emmaljunga som varumärke kändes det passande att du även får veta lite mer om deras historia.

Emmaljunga grundades år 1925 av Henry L. Persson som tillverkade deras första produkt vilket var en barnvagn. Till en början skedde tillverkningen av deras barnvagnar under enkla omständigheter. Men det stoppade inte företaget från att tillverka barnvagnar av en hög kvalité vilket är en anledning till varför företaget har blivit så pass framgångsrikt som det är. Det skulle dröja in på 1940-talet som deras barnvagnar började att tillverkas i fabrik. Fram tills dess hade allt tillverkats för hand i en verkstad. Men nu blev tillverkningen mer av en industri vilket gjorde det möjligt för företaget att tillverka fler barnvagnar och produkter.

Förutom att Emmaljunga tillverkar barnvagnar tillverkar de olika tillbehör som är användbara för de allra minsta. Till exempel åkpåsar, skötväskor, bäddset och regnskydd.


Publicerat 2021-10-08

Skriv en kommentar